Hoe vind ik een betrouwbare loodgieter?

Zoals bij alle werkzaamheden of aankopen is het natuurlijk goed om meerdere aanbevelingen te krijgen van mensen die gebruik hebben gemaakt van de diensten van die loodgieter. Afgaan op referenties zoals bijvoorbeeld op internet is niet altijd verstandig. Je weet niet wie het heeft geschreven want een beetje slimme jongen zorgt er wel voor dat hij goede referenties krijgt natuurlijk. Aanbevelingen over de kwaliteit van het werk, het nakomen van gemaakte afspraken en de nazorg kunnen u wel een goede indicatie geven over de betrouwbaarheid.

Certificering staat borg voor kwaliteit en garantie

Naast persoonlijke aanbevelingen zijn er ook veel certificeringen, vergunningen en goedkeuringen die een bedrijf kan overleggen om te laten zien dat ze de juiste mensen in dienst hebben om bepaalde specialistische werkzaamheden voor u uit te voeren. ISO certificeringen voor werkzaamheden zijn op internet te vinden. Het loont voor de klant om zelf wat onderzoek te doen als hij daar wat tijd aan wil besteden. Uiteindelijk kun je iedereen niet op zijn blauwe ogen en mooie praatjes vertrouwen. De loodgieter die in een luxe personenauto voor komt rijden en strak in het pak zit om een offerte te maken is anders dan de loodgieter die in zijn oude busje en werkkleding datzelfde komt doen. Dat wil niet zeggen dat ze niet allebei kwaliteit kunnen leveren, absoluut niet! Het betekent wel dat je met een ander soort bedrijf te maken hebt. Oordelen over de kwaliteit is daarop niet mogelijk want dat zal moeten blijken uit het afgeleverde werk.

VCA en UNETO VNI zijn veelvoorkomende certificeringen die een zekere betrouwbaarheid geven. Er zijn echter ook certificeringen die door bedrijven zelf zijn bedacht om een betrouwbare indruk te geven. Niet alleen in de loodgietersbranche overigens maar in alle denkbare branches van autohandel tot opleiders voor bepaalde diploma’s. Wees dus alert en scherp op certificeringen. Internet kan u daarvoor wel heel veel informatie geven want de betere certificeringen komen samen met een website waarop u kunt lezen wat het betekent en wat u mag verwachten als u in zee gaat met een bedrijf dat die certificering voert.

De klant is koning

klant is koningAls klant bent u degene die keuzes maakt want het zijn uw euro’s die gebruikt worden. U mag dus kritisch zijn en verwachten dat afspraken worden nagekomen en dat werk naar behoren word uitgevoerd. Een beetje trots bedrijf wil geen ontevreden klanten want dat is gewoon tegen hun aard! Ze willen dat een klant verder vertelt dat hij tevreden is want mond op mond reclame blijft de krachtigste reclame!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*