Over mij

Goedendag, ik ben Gertruida Wind, ik ben al 20 jaren chef kok in mijn eigen restaurant. Met dit wil ik meegeven dat als je dromen hebt je ze moet achterna gaan. ,,The sky  is the limit’’ zegt men vaak. De kunt is om niet op te geven. Ik heb over de jaren heen heel veel moeten meemaken en doorstaan.

Dromen mag

Ik ben als beginneling begonnen als dishwasher in een grote horeca onderneming. Maar al vroeg voelde ik dat ik iets wilde gaan doen met koken. Al vanaf kind ben ik geïnteresseerd geweest in het kokkerellen in de keuken samen met mijn moeder. Zij is mijn grootste leermeester.

Blijf standvastig

Omdat ik geen dishwasher meer wilde spelen heb ik me ingeschreven op de lokale culinaire school waar ik heel veel heb geleerd. In dezelfde onderneming waar ik toen werkte ben ik opgeklommen tot  Chefkok van de keuken. Dat heeft ook wat tijd  van 10 jaren genomen om daar te komen. In die tussentijd heb ik heel wat moeten doorstaan van collega koks en van de meerdere boven mij. Maar ik bleef standvastig

Eindelijk

Na jaren van werken onder een baas is het me gelukt om na lang sparen een eigen pand aan te schaffen. Daar ben ik begonnen met mijn eigen keuken. En ik mag niet klagen het loopt als een trein. Ik weet zeker dat als jullie op mijn website komen en mijn artikelen lezen dat jullie zullen begrijpen wat het is om een eigen onderneming te beginnen.